Mesazh ngushëllim i kryetarit të bashkisë Pukë, z. Gjon Gjonaj

Drejtuar: Familjes së artistit, Ndue Shyti

                    Komuniteti të artistëve pukjanë

Me hidherim të thell mora vesh lajmin e kobshëm për ndarjen nga jeta të artistit tonë të madhe, Ndue Shyti, vlerat dhe kontributi i të cilit do të mbeten përjetësisht.

Artisti i Popullit Ndue Shyti teksa u largua nga kjo botë na la pas si thesar të çmuar orkestrinen e krijuar prej tij, e cila sot po transmetohet nder breza si një pasuri e vyer, me të cilin Puka fal Ndojës është krenuar e do të krenohet gjithnjë.

I pagëzuar me të drejt si “Mbreti” i çiftelisë shqiptare, ky talent i paperseritshem ishtë një ambasador i çmuar I kulturës dhe popullit pukjanë të cilët I përfaqësoj në 450 koncerte të rëndësishme kombëtare e ndërkombëtare.ndue-shyti-infocip

Nderi I Kombit Shqiptar, Qytetari I nderit të bashkisë Pukë, Ndue Shyti u largua nga kjo botë me shpresen se ne do e pasojmë talentin dhe deshiren e tij për artin dhe kulturen. Sot është moment të zotohem si kryetar I bashkisë Pukë se do të bëj çfar është e mundur të qoj përpara atë çfar ky bard I maleve tona na la si një pasuri të vyer.

I nderuar me 17 tituj e medalje kombëtare e ndërkombetare të cila gjithnjë ja dedikonte Pukë, emri I Ndue Shytit tashmë do të përjetësohet në Pallatin e Kultures Pukë, I cili nga sot me vendim të këshillit bashkiak do të mbaj emrin, Ndue Shyti.

kryetariE nderuar familje Shyti!

Të nderuar artist pukjane!

Me lejoni që në këtë ditë dhimbje për të gjithë ne pukjanët dhe jo vetëm, t’ju përcjell ngushëllimet e sinqerta.

Jam i vetdijshem se nga sot Puka dhe mbar Shqipëria humbi babain e çiftelisë dhe fyellit, Ndue Shytin, këtë artist të përmasave ndërkombëtare që me talentin e tij të lindur quditi boten teksa nga instrumentat e tij prodhonte tingujt që do të vazhdojne si jehonë e virtuozit të papërsëritshem të trevave tona, Ndue Shyti.

Ngushellime të sinqerta!
Gjon Gjonaj

Kryetar i Bashkisë Pukë

ndue-shyti-puke