PËRKUJTOHET 5 MAJI, DITA E DËSHMORVE TË ATDHEUT

18268417_444421279227164_4606852575573097937_nBashkia e Pukës organizoj sot një sër veprimtarish në kuadër të 5 Majit, ditës së Dëshmorve të Atdheut. Veprimtarit përkujtimore nisen me montazhin muziko-letrar përgatitur nga artistët e Pallatit të Kultururës “Ndue Shyti”, ndërsa kreu I bashkisë z. Gjon Gjonaj priti në zyren e tij familjarë të Dëshmorve të Atdheut në zonen e Pukës.
z.Gjonaj në fjalen e tij teksa falenderoj për viziten familjarët e të rënve për liri, u ndal tek detyrimi që kemi të gjithë për të përkujtuar jeten, vepren dhe gjakun e tyre. “Sa kohe ne do të lëm në harresë jetët e shuara për liri, kemi mohuar të shkuaren tonë, por dhe nuk do të mund të orjentohemi drejt të ardhmes” tha kryebashkiaku Gjonaj. Me tej ai ju bëri të ditur familjarve të Dëshmorve të 18222460_444420269227265_6094913423286439881_nAtdheut se bashkia kishte bërë cfar është e mundur të ndryshonte gjendjen ku ishin lënë në katandisje varrezat e Dëshmorve në qytetin e Pukës. “Jam I lumtur që në këtë 5 Maj t’ju njoftoj se kemi siguruar të gjithë fondet e nevojshme dhe për pak ditë fillojmë punen për të ndryshuar gjendjen ku prej 20 vitesh janë lënë në harresë ata, fal gjakut të të cilve gëzojmë lirin sot”, tha kreu I bashkisë, teksa u falenderua nga familjarët e dëshmorve të Atdheut.
18222008_444421549227137_8424766652129714917_nMë pas kryebashkiaku Gjonaj I shoqëruar nga familjarët e Dëshmorve të Pukës, drejtues të institucioneve dhe qytetar të tjerë të Pukës ju drejtuan Varrezave të Dëshmorve të Atdheut në qytetin e Pukës, ku vendosen Kurora me lule dhe bënë homazhe pranë varreve ku prehen eshtrat e të rënve për liri.
Pjesë e veprimtarive të këtij 5 Maji ishte dhe vizita në Ekspoziten kushtuar luftës, atje ku studiuesi Xhemal Meçi njohu vizitorët me përpjekje për liri të bijëve të Pukës.
Kreu I bashkisë së Pukës z. Gjon Gjonaj I
18222183_444422225893736_410699261147238453_nshoqëruar nga bashkëpuntor të tij ka zhvilluar disi vizita edhe në familjet e disa prej Dëshmorve të Atdheut, ku u kujtua kontributi i të rënve për liri. Kryebashkiaku Gjonaj premtoj mbështetjen e vazhdueshme ndaj këtyre familjeve si një detyrim moral ndaj atyre që dhan jeten në krye të detyrës apo gjatë luftës për çlirimin e vendit.

 

18222216_444425619226730_8914238708798491536_n18222378_444424219226870_7775267487667837492_n

KRYEBASHKIAKU GJONAJ MESAZH NGUSHËLLIMI PËR NDAJRJEN NGA JETA TË Prof.Dr.ELEZ SELIMI

Sot një tjetër emer I shquar që Puka ja dhuroj Shqipërisë u nda nga jeta duke na lënë pas vepren e tij të madhe, inteligjencen e pashoq dhe shembullin se drejt dijes kurr nuk duhet pushuar se ecuri.
Teksa me keqardhje të madhë mësova ndarjen nga jeta të Prof. Dr. Elez Selimit, kti biri të shquar të Pukës që ishte kudo një ambasador I vyer I vlerave tona, me lejoni ti shpreh ngushëllimet e sinqerta familjes, të afërmve, kolegëve, studentëve, por dhe mijëra pacientëve që ju ka shpëtuar jeten, Dr.Elezi.
Prof.Dr.Elez Selimi edhe pse arriti majat në fushen e mjeksisë duke mbajtur gradat e shkencëtarit, duke krijuar sherbimin e Pneomologjisë Shqiptare, e duke mbajtur pozicione të rëndësishme fal aftësive të tij të papërsëritshme si: shef i Klinikës Pneumologjisë, Zv/Drejtor shkencor i Spitalit Universitar të Mushkërive, Anëtar i Këshillit Shkencor të Fakultetit Mjekësisë, Anëtar i Akademisë së Shkencave të New Yorkut, Anëtar i Shoqatës Pneumologëve Europian (ERS), Anëtar i Shoqatës AIPO Itali (Shoqata e pneumologëve të spitaleve të Italisë) dhe Kryetar i Shoqatës së Pneumologëve të Shqipërisë, Ai asnjëher nuk e harroj Puken dhe pukjanët.
Me punën e tij të palodhur si pedagog, si shkencëtar i fushave mjekësore dhe si mjek me talent të rrallë, Prof. Dr. Elez Selimi ka dëshmuar virtytet e larta morale të humanizmit, përkushtimit, devotshmërisë, profesionalitetit dhe përgjegjshmerisë. Këto cilësi e nderojnë dhe lartësojnë emrin e tij. Veprimtaria e tij e madhe shkencore dhe profesionale në dobi të njerëzve, bëri që jo vetëm populli e vendi i tij të krenohen me të, por edhe brezat e mjekëve, të cilët sot studiojnë në tempullin e humanizmit dhe shkencës, siç është Universiteti i Mjekësisë, të njohin dhe të admirojnë këtë personalitet të madh të mjekësisë shqiptare. Kontributi i tij mësimdhënës dhe puna e palodhshme shkencore, na bëjnë të jemi të gjithë krenar dhe mirënjohës për këtë personalitet të shquar të Pukës dhe Mjekësisë Shqiptare.
Pro.Dr.Elez Selimi është “qytetar Nderi” I bashkisë Pukë, Spitali I Pukës mban emrin e tij, ndërsa pak ditë më parë Këshilli bashkiak I Pukës I propozoj presidentiti të Republikës që ti akordonte Dr. Elezit, titullin “Nderi I Kombit.
Puka gjithnjë do e kujtoj dhe nderoj Elez Selimin pasi gjithnjë ai ishte nder dhe krenari për Puken dhe pukjanët të cilët I priti dhe I përcjelli gjithnjë në spitalet e Tiranes duke ju shërbyer me konsideratat për njerëz të afërt të tij.
Përsonalisht humba një mik të shtrenjët, ndihmen, këshillen dhe kontributin e të cilit e kisha gjithnjë, si një udhërrefyes .
Ngushëllime të sinqerta!
Gjon GJONAJ
KRYETAR I BASHKISË PUKË